To je jedna z prvních vět, kterou si už umí přečíst i naši prvňáčci. Četli ji i jejich rodiče a prarodiče. Ale možná už zapomněli na své první dny a týdny ve škole. Prvňáček to nemá jednoduché.

Čteme, zpíváme, učíme se o ovoci, vyrábíme draky a jsme v družině…

Musí být včas ve škole, aby si stihl připravit věci na vyučování. Možná nesnídal, tak rychle kousek svačiny do pusy. A pak to už začíná. Čtení, skládání, počítání…

Musíme se zamyslet…

Mezi učením je potřeba také chvilku vydechnout, tak rychle ke klavíru. Malý školák potřebuje zlepšit i své motorické dovednosti . Taková pracovní výchova je pro některé opravdu náročná.

Jsem spokojený, práce se mi povedla…

Jedničkou mezi předměty je pro děti tělesná výchova. Honičky, zdolávání žebřin, nástup na rozcvičku, závody v družstvech všichni vítají s nadšením. První písmenka v písance nechtějí některé žáčky poslouchat, ale 1, 2 a 3 se už daří. 

Se zpěvem jde všechno líp…

Zvládnout všechny nástrahy první třídy není vůbec jednoduché. Malým školákům pomáhají rodiče, prarodiče, paní vychovatelka i paní učitelka. Abychom našim dětem z první třídy pomohli s každým úskalím co nejlépe, uskuteční se 16. října 2012 v době od 12:30 do 17:10 konzultační den.

Učíme se, pracujeme, bavíme se…

Rodiče jistě uvítají možnost vybrat si dobu podle svých potřeb a zapsat se do časového harmonogramu u paní vychovatelky Honajzerové. Na společné setkání se těší Jitka Hlaváčková, třídní učitelka.

Foto-video Karel Knapp, text Jitka Hlaváčková

Back To Top