Prvňáčci už mají své první slabikáře, což znamená, že začínají objevovat svět čtení. A co jiného patří ke čtení než…
Každoročně je od roku 1981 ve více než 150 zemích světa připomínán 16. říjen jako Světový den výživy. Slaví se na základě rozhodnutí konference OSN pro výživu a zemědělství (FAO) z roku 1979, ve výroční den založení této organizace v roce 1945.
Hlavně vše dobře nakrájet…
Děti z 1. B si v tento významný den do školy přinesly jablka, banány, mandarinky a hrušky. Paní učitelka nakoupila jogurty, třtinový cukr, ananas a jahody. Místo hodiny čtení si všichni oblékli zástěru, připravili pracovní pomůcky, vybalili ovoce a krájeli a krájeli.
Práce se nám dařila…
Když byly mísy dostatečně naplněné, musela se ovocná směs promíchat s jogurtem a samozřejmě dosladit. Než kluci a holky salát dochutili, paní učitelka s paní uklízečkou vydlabávaly jablka. Pak už zbývalo jen netradiční mističky po okraj naplnit, vzít do ruky vidličku a výbornou svačinku zbaštit.
Pan zástupce nás pochválil…
Některé děti odnesly vzorek svého díla domů pro maminky a všichni společně jsme uhostili také paní ředitelku, pana zástupce a nezapomněli ani na paní vychovatelku.
Tři hrušky a dvě jablíčka…
Zdravý životní styl zahrnuje také pohyb, tak jsme se v tělocviku pořádně zapotili. Zbytek dopoledne jsme věnovali sčítání a odčítání ovoce a zeleniny, rozlišování potravin, které jsou a nejsou zdravé. Zbyla nám také chvilka na dramatizaci pohádky O veliké řepě.
Foto A. Václavíková, J. Kalová, text A. Václavíková