I nejzkušenější lyžaři museli začínat stejně jako naši páťáci. Zúčastnit se lyžařského kurzu. Tréninkovým střediskem se pro albrechtické borce stal kopec Vraclávek. Pod dohledem instruktorů se celý týden učili lyžovat a někteří ovládat také jízdu na snowboardu. 

Krátké video z lyžařského kurzu – Regína Hajná…

První den byl asi nejkritičtější. Zvyknout si na těžké lyžáky, naučit se v nich pohybovat i s lyžemi, otočit se na svahu a nespadnout byl opravdu nelehký úkol. Některým se po prvním dnu stýskalo po škole. Obrat nastal hned druhý den, kdy se lyžařům začalo dařit. 

Před zahájením výcviku…

Zvládli jízdu v pluhu a pak už jen stačilo zatlačit na jednu z nohou a oblouček byl na světě. Snowboardisté museli dva dny poctivě trénovat přenášení rovnováhy, aby se naučili zatáčet na obě strany a mohli společně s lyžaři jezdit na vleku. 

I padat se musí umět…

Od úterý už chtěli všichni jenom lyžovat. O nějakém odpočívání nemohla být ani řeč. Páťáci byli se svačinou rychle hotoví a honili instruktory na kopec. Ke zlepšování jejich lyžařského umění jim pomáhaly různé pomůcky: branky, kolečka (volanty), dlouhé hadice (žížaly) a kužely.

Trénujeme slalom…

Velkého pátečního závodu se zúčastnila kompletní reprezentace pátých tříd. Za obrovského povzbuzování fanoušků, hlavně z řad rodičů, dokončili náročný „Vraclavský slalom“ lyžaři i snowboardisté v nejlepších světových (vraclávských) časech.

umístění

Snowboardisté

Slalom dívek

Slalom chlapců

1. místo Michal Šlor Terka Lovasová Vašek Orság
2. místo Ondřej Salvet Aneta Caisbergerová Vítek Drahotušský
3. místo Beáta Jančová Alena Chmelařová Aleš Sikora

Děkujeme všem instruktorům (trenérům) za trpělivost, vlekařům za pomoc a panu Mičanovi za skvělou organizaci!

Foto a text Regína Hajná

Back To Top