Že lehká atletika není zase až tak lehká, jsme se přesvědčili na školním hřišti Základní a Mateřské školy v Jindřichově. Právě tato škola pořádala 31. května 2011 okrskové kolo v lehké atletice víceboje nejmladšího žactva.

Kdo dál, kdo výš …

Sportovní den začal prezentací jednotlivých škol a rozdělením do družstev podle ročníků, zvlášť chlapci a dívky. Každý závodník musel startovat ve všech disciplínách svého víceboje.

Už máme předstartovní horečku …

Trojboj se skládal z běhu na 50 metrů, skoku do dálky a hodu míčkem. Žáci 4. a 5. tříd běželi ještě tzv. „osmistovku“. Po splnění všech disciplín se děti mohly občerstvit teplým párkem v rohlíku a limonádou.

Odpočíváme …

Atletického klání se zúčastnily také Základní školy Holčovice, Třemešná, Osoblaha a Jindřichov. Konkurence byla velká, ale naši žáci zabojovali a získali následující umístění:

kategorie – 2. třídy, dívky 1. místo Julie Kropáčková
kategorie – 2. třídy, chlapci 2. misto Dan Galuška
  3. místo Adam Liberda
kategorie – 3. třídy, dívky 1. místo Veronika Pořízková
kategorie – 3. třídy, chlapci  
kategorie – 4. třídy, chlapci 1. místo Miroslav Banovec
  2. místo Daniel Veleba
  3. místo Libor Kohut
kategorie – 5. třídy, dívky 2. místo  Sabina Widermanová
kategorie – 5. třídy, chlapci 2. místo  Matěj Caknakis
  3. místo  Jan Turek

Posloucháme instrukce …

I když všichni sportovci z naší školy byli výborní, přesto musím pochválit hlavně žáky Libora Kohuta a Mirka Bánovce, kteří běh na 800 metrů zvládli bravurně a do cíle doběhli s s výrazným náskokem před dalšími závodníky. Vítězům gratulujeme.

Foto a text Zdenka Závodná

Back To Top