Je 1. března 2013. Pátek před jarními prázdninami. Děti z 5. B se zaujetím dokončují rekvizity, se kterými vysílají ve čtvrtek 7. března třídní Regínu Hajnou do pražského semifinále celostátní ankety Zlatý Ámos.

Paní učitelka Regína s kufrem plným dětí…

A nemají to vůbec jednoduché. Musí vymyslet tři věci, živé (pouze na obrázcích!) nebo neživé, které budou paní učitelce nápomocny v přesvědčování poroty v čele s předsedou panem MUDr. Janem Cimickým, že by měla postoupit do finále.

Drželi jsme palce…

Vesele upravený kufr propagující společné aktivity dětí a oblíbené kantorky za uplynulých pět let obsahuje leporelo, fotografie z divadelních představení, výletů, soutěží. Nechybí mini portréty rozesmátých malých fandů.

I my jsme drželi palce…

Naše paní učitelka Regína Hajná bojovala za svoji třídu ze všech sil. Není se čemu divit. Děti, se kterými se letos rozloučí, protože z nich od září budou již šesťáci, učila celých pět let. A „rozloučení“ v Praze, to by byla věc…

Jak jinak, i my…

Postup do finále nakonec nevyšel. Nikomu to ale náladu nakonec nezkazilo. Setkání v pondělí po jarních prázdninách bylo veselé. Vyprávění paní učitelky Regíny přiblížilo všem dětem příjemnou soutěžní atmosféru.

My asi úplně nejvíc, ne?

Do i z Prahy cestovala paní učitelka s kufrem plným dětí na fotografiích. Kufr se časem ztratí. Jinak tomu ale bude se vzpomínkami na společně strávené chvíle. Ty zůstanou v paměti všem napořád.

Haló, tak co, vyjde nám to? (archív ankety Zlatý Ámos)

Takže, nezbývá než všem pořádně zatleskat a pogratulovat. Vždyť do celostátní ankety bylo nominováno ze všech krajů České republiky 65 kandidátů. 38 učitelek a 27 učitelů. Nejvíc přihlášek bylo právě z našeho Moravskoslezského kraje, celkem 20.


Záznam z regionálního kola ve Vratimově…

Foto a text Karel Knapp


Back To Top