Kinball je pro většinu z nás novou zajímavou hrou. Vyžaduje stálé intenzivní nasazení všech hráčů. Neklade si velké nároky na technické vybavení.  Pro nesoutěžní provedení si neklade ani velké nároky na plochu hřiště. Stačí mít k dispozici speciální míč, troje rozlišovací dresy a chrániče.

Jak jsme zjistili v průběhu výborné prezentace vedené Alicí a Martinem Paurovými z Českého svazu Kin-ballu (přijeli k nám až z dalekých Pardubic), mohli naši kluci i holky z druhého stupně již po 15 úvodních instruktážních minutách hrát svůj první „velký“ zápas. Nehráli sice tak dobře, jak to umí muži na připojeném ilustračním videu. Přesto se neměli za co stydět.

http://www.youtube.com/watch?v=wppW2iLkzL8&feature=player_embedded#at=18

Výkony spolužáků pečlivě sledovaly desítky hlav, které svými hlasy mohutně z tribuny povzbuzovaly zapojená družstva. Mnoho přihlížejících žáků závidělo, že se také nemohli pustit do zápolení. Kinball není pro padavky.

Kdo ví, možná, že se i u nás stane pravidelnou součástí hodin tělesné výchovy nebo zájmového kroužku. Vše se bude odvíjet od zájmů žáků. Lepší představu o zatím méně známém sportu si můžete udělat prostřednictvím www.kin-ball.cz.

Foto-video a text Karel Knapp

Back To Top