Když zafouká, vypustíme draky, zpívá se v písni Pavla Nováka. A foukalo opravdu náramně, protože drakům, které jsme si vyrobili, se létalo ve vzduchu parádně. Jeden se dokonce rozhodl, že nás opustí a ulétl hledat papírové království jinam. „Asi se chtěl osvobodit!“ dodal smutně Ondra Němec.

V celé naší třídě vládli tři týdny jenom draci. V matematice se hrála dračí sportka. Za nejvíce vypočítaných příkladů se dostával dračí průkaz. I v geometrii se pomocí přímých a lomených čar rýsovali draci.

Pokud papíráci  přiletěli do jazyka českého, museli pro ně poddaní z 2. B vymýšlet pohádky, příběhy a básničky. Seřadit pracovní postup na výrobu draka nebyl pro druháčky také žádný problém. Poskládat puzzle s dračím motivem na čas se nakonec podařilo všem.

I v prvouce se draci něco přiučili. Pomohli dětem poznávat a rozdělit ovoce a zeleninu. Na oplátku pro ně kamarádi připravili mrkvový salát s jablkem. Ve výtvarné a pracovní výchově se nám podařilo vyrobit papírové draky, kteří umějí nejenom létat, vypadají skvěle, ale jsou i hlídací, protože střeží před dveřmi naší třídy. 

Není nad to spojit příjemné s užitečným. Naučit se spoustu věcí a zároveň si pohrát. My jsme si to opravdu užili!

Foto a text Regína Hajná, tř. učitelka 2. B

Back To Top