Venku za okny to na jaro vůbec nevypadá, a proto jsme se ho snažili přilákat alespoň pěknou velikonoční výzdobou. Žáci 6. a 7. tříd si ve výtvarné výchově připravili barevné papíry, temperové barvy, štětce, lepidla, nůžky a pustili se do práce.

Pracujeme ve skupinách…

Vyráběli šablony, obkreslovali, vystřihovali a malovali. Dětem tak vznikly rámečky s obrázkem vhodné na výzdobu oken. Do mističek s trávou, vyrobenou z krepového papíru, položily vajíčka.

Kluci, počkejte…

Některým se podařilo vyrobit figurky rozmanitých zajíčků a kuřátek z barevného vlnitého papíru, které lze pověsit na stěnu nebo do prostoru. Méně zdatní výtvarníci vyřezávali podle šablony vajíčka s jednoduchými obrázky.

Namícháme barvy…

Na závěr je vybarvili temperovými barvami. A co naše žáky čeká po velikonočních prázdninách? V dubnu se pustíme do kreslení a malování historicky zajímavých staveb a zákoutí našeho městečka.

Nakreslíme, vystřihneme, vyřežeme…

Nejlepší výkresy budou opět vystaveny v kostele u příležitosti „ Noci kostelů“. Ta se letos bude konat 24. května 2013. Doufám, že se tentokrát k žákům šestých a sedmých tříd připojí i osmáci a deváťáci, kteří už techniku jednobodové perspektivy znají.

Učebna výtvarné výchovy…

Tento způsob zpracování je náročný a neobejde se bez určitých znalostí. Tak nám držte palce, ať se nám vše podaří…

Foto Karel Knapp, text Irena Santariusová

Back To Top