Do školy chodí teprve dva měsíce a už dokážou číst, psát i počítat. V matematice sčítají, odčítají, porovnávají a znázorňují čísla do pěti. Používají na to obrázkové kartičky nebo barevné žetony. Také dovedou vymyslet slovní úlohu, což vyžaduje slovní zásobu a mluvit ve větách. V psaní zvládnou malé tvary samohlásek. Již brzy začnou psát do písanky, na kterou se velmi těší.

Ale největší radost jim udělá Slabikář. To je přece první opravdická učebnice pro každého školáka. Prvňáčci už vědí, že pěkné čtení slabik a slov vyžaduje každodenní poctivou přípravu. Čtení si děti vylepšují formou her a soutěžení. Například hrajeme Na plácanou, Na zamrzlíka, Pexeso, hru Na marťany nebo Na ozvěnu.

K aktivitám využíváme moderní pomůcky a technickou vybavenost třídy. Například dataprojektor s interaktivním programem, písmenkový koberec, barevné kostičky z pěny, pohádkové puzzle se slabikami a mnoho dalších pomůcek. Tak držte palce prvňáčkům, aby zvládli další písmenka a o vánočních prázdninách si dokázali přečíst první krátkou pohádku.

Foto Regína Hajná, text Irena Santariusová

Back To Top