Všichni víme, že pro naše zdraví jsou velmi důležité vitamíny. Ty se vyskytují v ovoci a zelenině. A abychom zjistili, jaké druhy si v našem městě můžeme koupit, navštívili jsme v rámci přírodovědy obchod paní Volkové, který je zaměřen právě na prodej těchto produktů.

Nabídka v obchodě je velmi široká, což dokazují i naše fotografie. Dověděli jsme se o pěstování ovoce a zeleniny různé zajímavosti, zjistili jsme, že řada z nich se k nám dováží z jiných zemí. Na internetu jsme si potom vyhledali i další informace.

Také jsme si prakticky vyzkoušeli přípravu ovocných a zeleninových salátů, které nám chutnaly mnohem lépe než např. u mnohých oblíbené chipsy. Ke zdravé svačince někteří z nás využívají školní automat, v němž si mohou vybrat z široké nabídky ovoce nebo zeleniny, např. hrušky, hroznové víno, rajčata, kiwi apod.

To vše díky programu „Ovoce do škol“, který je dotovaný z prostředků EU. A víte, jak vlastně rozeznáme ovoce od zeleniny? Laická odpověď by mohla znít: vše, co můžeme přidat do jogurtu, je ovoce, co do polévky, zelenina.

Foto a text Ludmila Grčková

Back To Top