Koledníci z 5. B se pokoušeli proniknout do tajů nejvýznamnějších křesťanských svátků. V připraveném projektu, který jim zabral celé dopoledne, se snažili vyhledávat důležité informace o zvycích, symbolech a tajemstvích Velikonoc.

To myslíš vážně?

Zajímali se, proč se jednotlivým dnům říká Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílá sobota, Boží hod velikonoční, Červené pondělí. Chtěli vědět, jak dopadl příběh o Smrti Krista a proč mezi velikonoční symboly patří zajíček, pomlázka, kočičky, oheň a svíce, beránek, kříž, vajíčko, řehtačky.

Podívejte se, co jsme se naučili…

Jaké pokrmy se ve velikonoční kuchyni připravují. Všechny informace hledači zpracovali a zaznamenali. Nechyběly velikonoční koledy, písničky, a také došlo na tvoření. Pozvání do naší třídy přijal pan Jan Handlíř, který všem klukům pomohl uplést pomlázku.

Děkujeme panu Janu Handlířovi…

Holky se zdokonalily ve zdobení vajíček a různých ozdob. Všem skupinkám šla práce od ruky a společně prožité dopoledne bylo hezkou přípravou na velikonoční svátky. Už se na ně všichni těšíme. A co víte o Velikonocích vy? Vyzkoušejte si své znalosti v interaktivní hře ZDE.

Foto Karel Knapp, text Regína Hajná

Back To Top