Necelé tři měsíce uplynuly od doby, kdy členové fotografického kroužku Hana Šrámková, Martina Klimešová a Tomáš Zemba odeslali své výtvory pod vedením paní učitelky Kateřiny Chytilové do 7. ročníku fotografické soutěže FotoAkademie.

Foto Tomáš Zemba

Stejně tak se do soutěže přihlásilo i několik dalších našich žáků, účastníků krátkého kurzu fotografování, který je běžnou součástí výuky informatiky v devátém ročníku. Mezi ně patří Kristýna Břicháčková a Jakub Smolík.

Foto Jakub Smolík

Soutěž se pomalu chýlí ke konci. Odborná porota soutěže FotoAkademie ukončila hodnocení fotografií žáků základních škol. V každé z pěti kategorií bylo ze všech zveřejněných fotografií vybráno a vloženo do galerie fotografického webu www.FotoAparat.cz 20 nejlepších z nich, aby se do hodnocení mohla zapojit i široká veřejnost. Tedy i vy.

Foto Hana Šrámková

Z našich žáků se do užšího výběru dostali v kategorii Kostel, kaplička Tomáš Zemba a Kristýna Břicháčková. V kategorii Život ve městě Martina Klimešová. V kategorii Krása detailu Jakub Smolík. V kategorii Světlo a stíny Hana Šrámková a Martina Klimešová a v kategorii Živly Kristýna Břicháčková s Tomášem Zembou.

Foto Kristýna Břicháčková

Jak hlasovat? Stačí se zaregistrovat na stránce www.FotoAparat.cz. Navštívit galerii vybraných fotografií, dát hlas fotkám, které se vám budou nejvíc líbit. Když to budou právě „ty naše“, nebudeme se zlobit.

Foto Martina Klimešová

Nemůžeme tušit, jestli v 7. ročníku FotoAkademie někdo naváže na předcházející úspěchy našich žáků ve stejné nebo podobných soutěžích. Jedna soutěž pomalu končí. Můžeme ale prozradit, že paní učitelka Kateřina Chytilová připravuje na nejbližší dobu se svými svěřenci z fotografického kroužku školní výstavu fotografií včetně vernisáže a dalšího doprovodného programu, který k takové akci patří.

Foto H. Šrámková, M. Klimešová, T. Zemba, K. Břicháčková a J. Smolík,
text K. Knapp

Back To Top