Samotný název připomíná chov domácích zvířat, ale my jsme se vydali do místa s horolezeckou stěnou a lanovým centrem. Za krásného počasí jsme v 7 hodin ráno vyrazili na cestu do Jesenických hor. Cestou jsme sledovali okolní stráně s Biskupskou kupou nad Zlatými Horami, Zlatý Chlum a dokonce i Praděd. Nejvíce jsme se těšili na výkony všech ve zdatnosti překonání sama sebe. Uznejte, že vylézt po 12 ti metrové stěně a ještě poprvé, není žádná legace.

Všem se dařilo a na překážkách v lanovém centru uprostřed lesa to nebyla také žádná brnkačka. Velmi pěkné prostředí této farmy nabízí i jiná dobrodružství, ale nás čekaly také lázně a samozřejmě chuť na něco dobrého. Celý výlet se nám líbil a doporučujeme vyzkoušet nejen svou odvahu a zdatnost. Bydlíme v krásném kraji, který nám nabízí mnoho zajímavých míst.

V lázních chystají nový minigolf, balneo chodníky a spoustu dalších zajímavostí během celého léta. A tak po dobrodružství na lanech je třeba si také oddychnout a nabrat nové síly. Jeseník a lázně patří prostě k sobě. Co je to balneo chodník? Je to potůček vyskládaný kamením, kterým protéká chladná voda. Má dodat ponořením nohou osvěžení a prokrvení dolních končetin.

Foto Dagmar Vopelková, text žáci 5. B

Back To Top