Savci v podzimním lese je kapitola, kterou právě probírali druháci v hodině prvouky. Naučili se hodně, ale není nad zkušenost získanou na vlastní oči. Proto nás tatínek našeho spolužáka (pan Suchánek) pozval na farmu Bellama.

Prohlídka začala expozicí vycpané zvěře žijící v našich lesích, od té nejběžnější, až po živočichy, které vídáme vzácně. Byli to mnozí savci, ale také ptáci. Naše výprava zavítala za zvěří i do mnohem vzdálenějších oblastí a kontinentů.

Někde na nás cenil zuby lední medvěd, jinde si nás prohlížely zebry. Žirafa na nás volala, abychom si nezapomněli prohlédnout  druhé patro, kde byla opět spousta cizokrajné zvěře.

Abych nezapomněla, byl zde zastoupen také vodní svět, ovšem nikoliv vycpanými exempláři, ale živými rybičkami mnoha barev a tvarů, které si plavaly ve velkém akváriu.

Množství informací bylo tak obrovské, že jsme z toho dostali hlad. S tím pan Suchánek počítal, proto připravil ohniště, na kterém si všichni hladovci opekli špekáčky. Když jsme zahnali hlad, vydali jsme se nakrmit ještě zvířátka – divočáky.

Kromě nádherné podívané objevili kluci a holky poklad plný bonbónů, na kterém si s nadšením pochutnali. Jelen s laní asi také věděli, že pro ně něco máme, tak se s námi nechali ochotně vyfotografovat. Když už jsme úplně vyprázdnili batůžky, byl čas na nákup suvenýrů, které nám budou prima den připomínat.

Na úplný závěr mi nezbývá než poděkovat panu Suchánkovi za velmi zajímavý a podnětný den, který pro děti připravil a sponzoroval. Velmi děkujeme a přejeme mnoho dalších spokojených návštěvníků farmy!!!

Foto Irena Santariusová, text Vladimíra Dudková

Back To Top