Dvacet čtyři vyvolených dětí z naší školy si užívalo dva dny v Polsku. Dne 16. října jsme ráno dorazili do pěkného hotelu, kde nás uvítala polská skupina z Publicznego Gimnazjum w Komprachcicach im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Naši přátelé naplánovali výšlap na Biskupskou kupu. To jsme ještě netušili, jací jsou Poláci turisté! Již po patnácti minutách „tvrdé chůze“ (přes kameny, přes kořeny) česká „grupa“ nemohla.

Bylo nám spolu dobře ...

Výstup nahoru trval asi tři hodiny. Přece jsme „kopeček“ pokořili a společně s Poláky nadávali na namáhavý výstup. Po dobré večeři pro nás byla přichystána diskotéka. S už známými tvářemi jsme tančili jako diví. Už jsme se ale těšili do našich provizorních postelí. Po ránu nám činilo velkou námahu vstát, netrénované svalstvo trpělo. Po vydatné snídani jsme se vydali na výlet k Žabímu očku. Cesta byla překvapivě krátká a schůdná.

Z Polska se nám moc nechtělo. Na rozloučenou jsme za Polským autobusem dlouho mávali, s našimi vrstevníky jsme si rozumněli i bez valné znalosti druhého jazyka. Příště se jistě rádi uvidíme!

Foto Anežka Synková, text Karin Rajnochová, Lucie Hrbáčková, Marie Čechová, Andrea Petržilíková

 

Back To Top