Dva dny si holky a kluci z 5. A nemuseli chystat do školy svačinu. Ptáte se proč? Odpověď je prostá. Protože si ji připravili přímo v budově školy.

I kluci byli šikovní…

V úterý si vytvořili skupiny, které obdržely recept. Ve středu dopoledne pak všichni společně vyrazili na nákup potřebných surovin. Ve čtvrtek ráno došlo k „obsazení“ cvičné kuchyně a jídelny.

Namazat, poskládat…

Na stůl se rozložily recepty, všechny ingredience a nádobí. Kulinářské klání mohlo začít. Svačinové menu obsahovalo 6 druhů tradičních i netradičních pomazánek:

1. pórkovou
2. pomerančovou
3. rybí
4. banánovou
5. okurkovou s ementálem a pažitkou
6. tvarohovou se salámem

Skupiny 3 až 4 „kuchařů“ krájely, strouhaly, míchaly, mazaly a umně zdobily. Po závěrečném naservírování výsledků svého snažení se všichni usadili a s popřáním dobré chuti se pustili do ochutnávky.

Všem chutnalo výborně…

I přesto, že sousta vydatně zapíjeli ovocným čajem, hromadu jídla nezdolali. Zbylé produkty pečlivě uložili do lednice, aby v pátek již od ranních hodin mohli v příjemném hodování pokračovat. 

Foto Alena Václavíková a Daniel Kmínek, text Alena Václavíková

Back To Top