Výtvarná a pracovní výchova jsou neméně důležité předměty.  Kreslí se tam, maluje, modeluje, tvoří, pracuje, přemýšlí a nevím co ještě. A hlavně, výsledky jsou patrné na první pohled. Tak třeba hned na začátku šk. roku jsme si vyrobili kreslený rozvrh hodin. Máme ho každý na své lavici a dobře se nám podle něj chystá na vyučování. No, ne že by to už všichni uměli, ale je to snazší a určitě to postupně každý zvládne.

Potom jsme se pustili do kalendáře. Každý kreslil a maloval jeden měsíc v roce a z těch nejpovedenějších jsme sestavili školní kalendář. Také soutěžíme s knížkami. Každý doma něco čte, to pak přinese do školy a představí spolužákům. A potom nám vzniká vcelku zajímavý strom poznání. Na konci školního roku bude určitě plný. No a ještě pomáháme pejskům z liptaňského útulku Adélka.

Kreslíme je podle fotografií a z našich obrázků potom vznikne kalendář, který se bude prodávat. Výtěžek půjde právě na pomoc těmto opuštěným a nemocným pejskům. Na to, že jsme ve škole pouhé tři týdny toho není zrovna málo.

Foto a text Vladimíra Dudková

Back To Top