Včera odpoledne uspořádal na náměstí Bruntálský a krnovský Deník soutěžně zábavnou akci pro občany našeho města. Děti se nejvíce bavily na skákacím hradu a chytáním výherních kupónů, které šťastlivci mohli vyměnit za MP3 přehrávač, nafukovací balóny, kšiltovky, pláštěnky, lopaty, hrábě, bloky nebo propisky. Za lákavé ceny se osvěžili nápoji. Deník také rozdával zdarma balónky s jejich logem.

Držím

Pódium zdobily dvě obří papírové sochy – rytíř a basa z dílny žáků pana Hrubého.
Akci zahájil šéfredaktor krnovského Deníku pan Dalibor Otáhal. Pan starosta Luděk Volek, velitel dobrovolných hasičů pan Petr Krištof a redaktor Jiří Krušina hovořili o problému dostupnosti hasičů, policistů a záchranné služby k různým haváriím. Pan Volek se vyjádřil, že špatná dostupnost je na Jelení, Burkvíze a naopak chválil spolupráci všech složek.

Dobrovolné hasiče tíží nezaměstnanost, protože jim ubývá členů.
Program doplnily písničky, básně a také moderní tance breakařů, které předvedly děti z dětského domova v Lichnově. Nejvíce nás zaujala ukázka „beatboxu“.

Nedaleko pódia se nacházel stánek, kde seděli redaktoři Deníku, kteří zpracovávali články do dalšího čísla. Pana šéfredaktora Dalibora Otáhala jsme se zeptali:

Jaký smysl měla vaše dnešní akce?

Byla to akce pro lidi, aby se pobavili a dozvěděli se, jak se tvoří noviny. Bylo to také o tom, abychom na naše noviny upozornili, protože se jako jediní věnujeme tomuto regionu.

 

Proč jste se stal novinářem?

Protože mě bavilo vyjadřovat se písemně k různým událostem, zajímaly mě příběhy lidí.

Jak si vybíráte témata?

Jednak podle toho, co je zajímavé a co se děje, co lidi trápí. S řadou témat, námětů se občané chtějí sami pochlubit, a nebo chtějí naopak s problémy pomoci nebo je také zveřejnit. Noviny jsou od toho, aby lidem pomáhaly a ne škodily.

Jak velký je váš redakční tým?

Na okrese Bruntál jsou dvě redakce, bruntálská má tři redaktory a krnovská sedm včetně sekretářky a obchodního zástupce.

Jak často Deník vychází?

Aktuální zprávy připravujeme denně, a to z domova i regionů.

Jak se dělá reportáž?

Přijdete mezi lidi a snažíte se přiblížit jejich úspěchy nebo problémy. Musíte to dělat tak, aby to bylo pro lidi čtivé a přitažlivé.

Foto D. Grossová, A. Vopelková, A. Vichová, V. Platošová, členky novinářského kroužku z 8. A pod vedením paní uč. Taťány Kurečkové

Back To Top