Den matek je stejně jako Velikonoce pohyblivým svátkem a v letošním roce 2022 připadá na 8. května.  Slaví se vždy druhou květnovou neděli. A třeba příští rok bude druhá květnová neděle 14. 5., rok poté zase 12. 5. Vy jste to věděli? My ne, jen jsme si říkali, proč se v jeden den slaví Den vítězství i Den matek.

Kluci a holky z 3. B se rozhodli upřednostnit maminky a není se čemu divit.  Ale jak udělat maminkám radost? No přece tím, že si uklidíme pokoj, přineseme jedničku z matiky, češtiny nebo z angličtiny, ale ani prvouka není marná! Něco tomu všemu stále chybí – dárek!!! A ten šli třeťáci tentokrát vyrábět do dílen. Jsou už šikovní, hodně se naučili, pravidla komunikace i pomoci dávno zvládli a bezpečnost při práci dodržují, tak proč ne! V úvodu hodiny se dozvěděli postup výroby a pak už bylo slyšet jen řezání, smirkování, přitloukání.

Jak měl vypadat finální výtvor je vidět na fotografiích. Byla to dřevěná destička ve tvaru čtverce o velikosti strany 13,5 cm, na kterou třeťáci přitloukali hřebíky do tužkou předkresleného srdce. Na ty pak následující den namotávali přízi, aby žádné srdíčko nezůstalo prázdné. Jak se jim vše vydařilo a zda maminkám udělali radost, posuďte sami.

Foto Vladimíra Dudková, René Chmelař, text Vladimíra Dudková

Back To Top