Děti  v hodinách angličtiny poznávají svět. Učí se anglické názvy zemí, jejich hlavních měst, hledají známá místa na mapě, prohlížejí si pohlednice a sní o tom, které destinace by jednou samy rády navštívily. Protože kluci jsou hlavně fotbaloví fanoušci, jejich snem je vidět Brazílii, Itálii, Španělsko nebo Anglii. Podívat se chtějí do Barcelony, Madridu nebo italského Turína. Ti dobrodružnější dokonce touží letět na Měsíc.

Holky více zajímají památky, a tak by chtěly vidět Eiffelovku v Paříži, Sochu svobody v New Yorku, nebo třeba Velikonoční ostrovy. Aby si své sny připomínali a snažili se je uskutečnit, vyzdobili si kluci a holky směrovkami se svými vysněnými místy třídu. Věří, že se jim slogan TRAVEL THE WORLD, který v překladu znamená Procestuj svět, podaří naplnit.

K výuce a imaginárnímu cestování nám pomáhá moderní vybavení učeben. Díky interaktivní tabuli nebo projektoru se můžeme vydat třeba i na procházku po New Yorku. Kousek světa jsme si přenesli také na chodby k jazykovým učebnám. Na stěnách máme nejznámější symboly Londýna. Pochvalu si zaslouží dívky ze 7. třídy, které s paní učitelkou Žlebčíkovou pro spolužáky vytvořily a spolu s panem školníkem nalepily na stěny vojáky Londýnské královské gardy, kteří odteď stráží u vstupu do jazykové učebny.

V hodinách si povídáme také o tom, proč je důležité umět mluvit anglicky. Žáci vědí, že znalost angličtiny potřebují k tomu, aby mohli cestovat a aby v budoucnu našli třeba  lepší zaměstnání. V zahraničí mohou ale také studovat, pracovat nebo si tam najít přátele. A proto jsou všichni spokojení, že se umějí představit, říct, odkud pocházejí, které státy se jim líbí a na totéž se zeptat i kamarádů z cizích zemí.

V hodinách využíváme vybavení, které máme z projektu „Další etapa modernizace vybavení ZŠ Město Albrechtice“ regionální číslo CZ.1.10/2.1.00/30.01597.

 

 

Foto a text Irena Vojkůvková

Back To Top