Zápis budoucích prvňáčků byl letos v duchu výpravy po světadílech. Nevynechali jeden jediný, dokonce ani na Antarktidu se nesmělo zapomenout. Zpravidla všichni vzlétali z cestovní kanceláře komunitního centra školy rovnou směr Austrálie, kde se ihned po přistání pozdravili s klokanem a zahráli si s ním na skákanou.

Z této nevelké země se plulo tentokrát lodí na Antarktidu. Tam na ledových krách a sněhu postávali tučňáci a kolik jich bylo, už budoucí počtáři vědí. Ten největší byl tak neodbytný, že se dokonce nechal krmit. Mapa vedla děti dále do Ameriky, do země indiánů, kde si mohly vyrobit vlastní indiánskou čelenku.

V Africe zase výletníci poznávali zvířata nejen podle obrázků, ale také podle jejich hlasů. A v Asii se bez legrace naučili psát čínsky. Když se konečně dostali školáčci domů, do Evropy, byli šťastni.

V nám známém lese si zazpívali, popovídali o výpravě a hurá domů. Aby na Cestu kolem světa nikdy nezapomněli, odnesli si s sebou celou zeměkouli a spoustu dalších upomínkových předmětů.

Seznam přijatých dětí zde.

V případě zájmu o fotografie ze zápisu kontaktujte reditel@zsma.cz.

Foto Karel Knapp, text Vladimíra Dudková

Back To Top