V albrechtickém kostele Navštívení panny Marie, který byl postaven v 2. polovině 18. století v pozdně barokním slohu, si nyní můžete prohlédnout výstavku různě velkých betlémů z rozličných materiálů.

Virtuální prohlídka – kostel Navštívení panny Marie Město Albrechtice…

Kolečkem myši lze pohled přibližovat a oddalovat. Vidíte tak prostor a objekty kolem sebe, nad i pod sebou. Přiblížením si můžete prohlédnout zajímavé detaily a naopak oddálením získáte širokoúhlý pohled. Panorama lze zobrazit na celou obrazovku dvojím klepnutím levým tlačítkem do aktivovaného náhledu obrázku. Celoobrazovkové zobrazení ukončete stiskem klávesy Esc.

Vytvořili je děti i dospělí, amatéři až profesionálové především z Města Albrechtic a blízkého okolí, ale také odjinud například ze sousedního Polska. Je tradicí, že betlémy se staly součástí Vánoc v mnoha rodinách.

Celkový pohled – kostel Navštívení panny Marie v Městě Albrechticích…

Na vystavené exponáty se přišli podívat i žáci naší školy. Na několika panelech jsou ke zhlédnutí výtvarné práce některých z nich. Radost z vystavených výkresů měli i čtvrťáci. Kdo chce, může svým hlasem přispět do soutěže o nejzdařilejší výkres.

Prohlížíme si i naše práce…

Prostory kostela nás provedl a informace k jednotlivým betlémům poskytl zdejší jáhen p. Jedelský.

Foto Karel Knapp, text Taťána Hazuchová

Back To Top