Třeťáci jsou již dobří čtenáři. Mnozí z nich prostřednictvím četby pronikli do říše kouzel, barevných zahrad a tajemných hradů. Seznámili se s příběhy známých i neznámých hrdinů, prožili dobrodružství se svými zvířecími kamarády. Nabídku knih v naší albrechtické knihovně z předešlých návštěv děti již znají. Proto jsme se rozhodli, poznat něco nového. Využili jsme pozvání paní knihovnice z Městské knihovny v Krnově.

Ta pro nás připravila besedu o zajímavém životě kněze a zároveň spisovatele Jana Karafiáta. Děti si prohlédly mnohá jeho vydání knížky Broučci. Seznámily se s příběhy Janinky, Berušky a neposedného Broučka. A když se zdálo, že se do třeťáckých hlaviček víc vědomostí nevejde, byl čas na prohlídku celé knihovny.

Půda se nám všem velmi líbila, byl zde klid a pěkně zde voněly knihy. Do hudebního oddělení jsme jenom trochu nakoukli, ale nejzajímavější byl sklep. Točit zařízením, které odsouvalo regály plné knih, lákalo všechny děti. To, ale paní knihovnice nedovolila. Bylo to nebezpečné. A protože čas je neúprosný a autobus nepočká, museli jsme se rozloučit. Do knihovny se ale zase rádi vrátíme.

Foto a text Zdenka Závodná 

Back To Top