Toto období je pro mnoho lidí plné shonu, ale naše třída se rozhodla, že si ho užije. Hned na jeho začátku jsme si vyrobili adventní svícny, na kterých jsme si 1. prosince zapálili první svíčku. Následující úterý jsme vyrazili do Krakova na vánoční trhy. Zde nám bylo umožněno navštívit malou výrobnu cukrovinek a nechyběla ani malá ochutnávka.

Na věnci již hořela druhá svíčka a nás čekala exkurze na místním policejním oddělení. Tam jsme si vyzkoušeli pobyt v cele předběžného zadržení, alkohol tester a prohlédli kamerový systém našeho města. Po návratu do školy jsme navštívili v klubovně tělocvičny vánoční výstavu, která byla moc hezká.

Celé dopoledne jsme zakončili besedou o vesmíru, kterou si pro nás připravila naše starší spolužačka Terezka Kubiszová. Její výklad byl moc zajímavý a poučný.

Na věnci se rozhořela již třetí svíčka a nás čekala vánoční besídka, která byla plná her, soutěžení, cukroví a dárečků. A po ní přišly zasloužené vánoční prázdniny, na které jsme se všichni moc těšili.

Foto Jana Vyležíková, text Jan Matějka, 5. A

Back To Top