Začal nový školní rok 2016/2017. Tento rok se ovšem také pro nás deváťáky stal posledním na základní škole. Tak jsme si ho rozhodli pořádně užít. Proto jsme se dne 5. září vydali do Ostravy.

Navštívili jsme Velký svět techniky, kde byl pro žáky devátých tříd připravený program se zástupci různých středních škol, aby nám pomohli s rozhodnutím naší budoucnosti.

Našli jsme zde například slévače, policistu, kosmetičku nebo kadeřnici a další. Každý z nás si přišel na něco, co ho zajímalo. Rozhodně jsme se nenudili. Také tu byla možnost účastnit se přednášek zástupců povolání, kterou mnoho z nás využilo.

Po pár hodinách strávených ve Velkém světě vědy a techniky jsme se vydali do ostravské laser arény. Přijeli jsme na místo a šli jsme se převléknout do tmavého oblečení, aby byla hra „kvalitnější“. Hrálo se ve skupinách po pěti, vždy dva týmy proti sobě. Jedna hra trvala čtvrt hodiny. Ale i za tak krátkou dobu se všichni z arény vraceli zmožení.

V laser aréně jsme si také museli koupit zmrzlinu nebo vychlazené pití, abychom se po hře osvěžili. Po dvou náročných kolech, které každý z nás absolvoval, bylo na čase se vydat k autobusu a jet domů. Při zpáteční cestě jsme už jen relaxovali na sedadlech a těšili se domů.

Foto Mirka Tupá, text Anna Veselá 9. B

Back To Top