Máme svůj první videoklip! V rámci hudební výchovy vyrazila 9. B na konci školního roku s paní učitelkou Veronikou Glötzerovou a třídní učitelkou Janou Pokornou do nahrávacího studia v Opavě. Nahrávání předcházela několikatýdenní příprava, během které jsme se učili písničku Nekonečný příběh, jež napsal mladý muzikant z Opavy jménem Bart. 

Nebylo to vůbec jednoduché, protože se během zpěvu střídají holky a kluci a každý musí přesně vědět, kdy má začít. Ve
studiu jsme se seznámili se sympatickým zvukařem Petrem. Ten nám ukázal režii a vysvětlil, že nahrát a zmixovat kvalitní písničku trvá i několik týdnů.

Já vám zabrnkám…

Prakticky jsme si vyzkoušeli také elektrické sólové a basové kytary a dověděli se mnoho zajímavých informací z hudebního světa. Potom to přišlo. Všichni zaujali místa u mikrofonů a několikrát jsme si písničku cvičně zazpívali.

Chvíle soustředění…

Během nahrávání se nesmí šustit a příliš hýbat, protože mikrofony zaznamenávají každý zvuk. Přestože byli téměř všichni zpočátku dost nervózní, nakonec se vše podařilo a písničku jsme nahráli. Žáci si uvědomili, že muzikanti to nemají vůbec jednoduché.

Zvukař Petr předává zkušenosti…

Během cesty do Opavy jsme natáčeli i videoklip, do kterého jeho režisér Honza Juráň zařadil i záběry z nacvičování v hudebně a ze závěrečného loučení celé třídy se školou včetně loučení se svou třídní učitelkou Janou Pokornou. Ve studiu si nahrál nové písničky i Pěvecký sbor ZŠ Město Albrechtice, který plánuje do budoucna vydat i CD.

Klip: Nekonečný příběh
Kamera: Jan Juráň, Veronika Glötzerová, Martina Němcová
Střih: Jan Juráň
Zvuk: Petr Šonaj Janoš
Nahrávací studio: Jarhead Opava

Foto a text Veronika Glötzerová

Back To Top