V herně stolního tenisu Slavoje Bruntál se v sobotu 19.11.2005 konaly okresní přebory žactva a dorostu pro rok 2005/6. Účastnilo se jich 25 mladých hráčů z Krnova, Rýmařova, Vrbna, Bruntálu a Města Albrechtic.

Hrají Honajzerová - Daříčková

Zlatou medaili z dvouhry mladších žákyň a stříbrnou ze čtyřhry přivezla Katka Honajzerová ze 4.B. Je to obrovský úspěch, neboť o titul bojovalo 7 děvčat (systémem každý s každým) a hned čtyři z nich sváděly vyrovnané často pětisetové bitvy. Ani Katce se nevyhnula jedna porážka, ale díky vyhranému vzájemnému utkání se dostala na nejvyšší stupínek. Odvety následovaly v kategorii starších žákyň, kde si Honajzerová a Žatecká vyměnily 1. a 4. místo, což jen potvrdilo vyrovnanost dívek.

Katka útočí ...

Dalšími reprezentanty školy byli Tomáš Honajzer a Honza Kovalík. Oba letos dospěli do kategorie starších žáků a nezopakovali tak loňské úspěchy z kategorie mladší. Ve dvouhře nepostoupili ze svých skupin do závěrečného pavouka a čtyřhry byly z časových důvodů bohužel zrušeny. Ve smíšené čtyřhře pak sourozenci Honajzerovi prohráli jak zápas o finále, tak i utkání o třetí místo a skončili čtvrtí.

Na akcích tohoto typu, kterých se účastní více než 20 hráčů (ať mládeže či dospělých), se projevuje nedostatečná kapacita heren na okrese Bruntál. Dorostenci tak začínali svou soutěž až kolem 15 hodiny odpoledne…

 

foto a text Milan Pokorný, ved. kroužku

Neúspěšný boj o finále

Výsledky kategorie mladší žákyně a mladší žáci:

1. Honajzerová K. 1. Rektořík L.

2. Ježková K. 2. Křiva J.

3. Daříčková I. 3. Kaštovský

Výsledky kategorie starší žákyně a mladší žáci:

1. Žatecká M. 1. Šobr L.

2. Ježková K. 2. Hamal P.

3. Daříčková I. 3. Rektořík L.

4. Honajzerová K.

Výsledky kategorie čtyřhra žákyně a mix:

1. Ježková – Žatecká 1. Hamal – Ježková

2. Honajzerová – Daříčková 2. Šobr – Daříčková

3. Bláhová – Novotná 3. Rektořík – Žatecká

4. Honajzer – Honajzerová

Back To Top