Jaroslav Zaviačič

(7. 7. 2004, Moravskoslezský deník, Martin Macoun)…
Základní škola ve Městě Albrechticích nezůstala ani po posledním zvonění v již uplynulém školním roce prázdná. Obsadilo ji na čtyřicet talentovaných borců, kteří zde do dnešního dne trénují přesnost a rychlost v psaní na počítači. Týdenní soustředění širšího výběru reprezentace České republiky vede zkušený trenér a předseda sdružení Interinfo ČR Jaroslav Zaviačič. „Soustředění probíhá přesně mezi dvěma světovými šampionáty. Loni jsme vyhráli v Římě a příští rok se chystáme do Vídně. Je zde absolutní republiková špička,“ uvedl Zaviačič, který si rovněž pochvaloval kvalitní zázemí ve škole. Mezi trénujícími byla i Helena Matoušková, několikanásobná mistryně světa a držitelka světového rekordu v psaní na počítači. (mac)

Podrobné informace o průběhu soustřednění včetně výsledků ze závěrečného měření sil účastníků jsou uvedeny na www.zav.cz

Za ZŠ Město Albrechtice se soustředění zúčastnili Martin Hlaváček, Iveta Kolarovčeková, Aneta Kaperová, Veronika Černá a Aneta Křečková. Byla to pro ně nejen odměna za rozhodující přínos k zisku 1. místa v meziškolní soutěži ZAV 2003/04 základních škol, ale všichni nabyli také mimořádně cenné
Helena Matoušková
zkušenosti z přípravy širšího výběru reprezentace ČR. A kdo ví. Možná se některému z nich, pokud se budou i nadále poctivě věnovat pod vedením paní uč. Taťány Kurečkové psaní na klávesnici PC, podaří zařadit se mezi reprezentanty ČR pro mistrovství světa ve Vídni 2005 a zabodovat stejně jako se to v roce 2003 podařilo Janu Košuličovi v Římě. Domácí ani „cizí“ konkurence určitě spát nebude, a to je dobrá výzva pro všechny zájemce o psaní.

Zvláštní poděkování za reprezentaci ZŠ Město Albrechtice patří Martinu Hlaváčkovi, který odchází po ukončení povinné školní docházky na střední školu a v hodnocení ZAV nejpokročilejších žáků ZŠ z ČR si zaslouženě vybojoval za rok 2003/04 první místo.

Za přípravu technických podmínek pro hladný průběh soustředění patří ocenění zaměstnancům školy – panu Zděňku Laníkoví a Romanu Michalčíkovi a také zástupci rodičovské veřejnosti panu Jiřímu Cágovi, který bez nároku na finanční odměnu provedl instalaci elektrických rozvodů v prostorách tělocvičny v rozsahu více jak 40 hodin.

Pokud se u nás hostům líbilo, rádi je za rok přívítáme znovu. Přesvědčili, že jsou nejen výbornými písaři, ale že tvoří i výbornou partu.

Back To Top