Akci „Česko zpívá koledy“ s regionálním Deníkem si nenechali ujít nejen rodiče s dětmi, ale i občané Města Albrechtic. Ve středu 14. prosince se sešli před základní školou, aby si zazpívali nejznámější české koledy.

Zpívat se začalo přesně úderem osmnácté hodiny. O hudební doprovod se postarala paní učitelka Veronika Glötzerová se svým pěveckým sborem. Na začátek připravila překvapení. Holky zahrály dvě koledy na vánoční zvonky.

Zpěv písní, cinkot zvonečků a rolniček, navodil tu pravou předvánoční náladu. Texty koled se dataprojektorem promítaly na stěnu školy.

Po zpěvu povinných koled se nikomu nechtělo domů, přítomné oslovil duch Vánoc, a proto se zpívalo dál. Zazněla i „Půlnoční „v podání pana Zdenka Břicháčka, který se postaral o ozvučení a aparaturu.

Na děti čekala Ježíškova pošta. Mohly si namalovat nebo napsat přání Ježíškovi, co si přejí pod stromečkem. To pak vhodily do Ježíškovy pošty. Přáníčka už byla společně zaslána na Boží Dar, kde má Ježíšek své sídlo.

Doufejme, že příští rok se sejdeme ještě ve větším počtu. Bylo by hezké, kdyby se zpívání koled u školy stalo každoroční adventní tradicí.

Foto a text Regína Hajná

Back To Top