Děti ze školní družiny obdržely do svých oddělení netradiční pomocníky, kteří je nejen zabaví, ale zároveň jim pomohou najít motivaci k fyzické aktivitě. Xbox se systémem Kinect je herní konzolí, jež umožňuje ovládat hry jen pomocí gest a pohybu. Funguje to poměrně jednoduše: děti se postaví před pohybový senzor a ten každý jejich pohyb těla převede do elektronické podoby.

Pro děti tak není problém sehrát např. tenisové klání přímo v oddělení. Milovníci hudby a tance to mohou naopak rozbalit na tanečním parketu při předvádění roztodivných kreací. Dobrodružné povahy se zase nepochybně zabaví u akčních her plných náročných úkolů. Řada dětí má s herními konzolemi zkušenosti. Věříme proto, že jejich pořízení jim udělalo radost, byť využití obou Xboxů bude omezeno pouze na pohybové hry vyžadující systém Kinect. Zkrátka žádné vysedávání před televizí s joystickem v ruce!

A ti, kteří interaktivní zábavě v podobě herní konzole neholdují, nemusí smutnit. K dispozici jsou dále dva zcela nové stolní fotbálky, které mimo jiné využijeme k uspořádání družinové fotbálkové ligy. Dále pak různé hlavolamy a dětský curling.

Foto Honajzerová, Bartoníčková, text Honajzerová

Back To Top