Ani velká zima neodradila tanečnice, zpěváky a herce z naší školy, aby svým vystoupením zpestřili každoroční setkání u vánočního stromu v Městě Albrechticích.

Paní učitelka Zdenka Závodná nacvičila s dětmi „Vánoční příběh“, ve kterém se diváci seznámili s osudem Josefa, Marie a pastýřů putujících do Betléma.

„Vánoční příběh“ (paní uč. Zdenka Závodná)

Když se pak ozvaly první tóny písničky Hanky Zagorové „Zima, zima, zima je veliká“ bylo do tance všem, hlavně ale děvčatům z druhých tříd, která to na pódiu pořádně rozjela. Ještě, že jim paní učitelka Lída Grčková našila teplé rukavice, čepice a návleky.

„Zima, zima, zima je veliká“ (p. uč. Ludmila Grčková)

V muzikálu „Ať žijí duchové“ drželi diváci pěsti dětem, jež se snažily opravit chátrající hrad a přitom se skamarádily s duchy (rytířem Brtníkem a jeho dcerou Leontýnkou). Divadelní představení nastudovali herci z 5. B s paní učitelkou Regína Hajnou.

„Ať žijí duchové“ (p. uč. Regína Hajná)

Anglickou skladbu – Moonlight Shadow a Scarborough Fair zazpívaly zpěvačky ze sborového zpěvu paní učitelky Veroniky Glötzerové společně s doprovodem krnovského SAHu (Spolek alternativní hudby při ZŠ Janáčkovo náměstí Krnov).

Pěvecký sbor ZŠ Město Albrechtice (p. uč. Veronika Glötzerová)

Každý měl možnost užít si adventní setkání po svém. Kromě kulturního programu se ve stáncích prodávalo dobré jídlo, pití, ale i předměty s vánoční tématikou. Kouzlo přicházejících Vánoc dýchlo na všechny přítomné, zvláště pak když se na albrechtickém náměstí rozsvítil vánoční strom Radovánek.

Foto-video Karel Knapp, text Regína Hajná

Back To Top