Kluci a holky ze 7. A se letos vypravili na dvoudenní výlet do Ostružné na chatu Anežku. Kromě naší třídní učitelky Taťány Kurečkové nás doprovázel pan učitel Lubomír Grček. Tento dobrodružný výlet začínal cestou, kde jsme museli přestupovat z autobusu do vlaku a poté zase na jiný vlak. Hned na začátku nás čekalo nemile překvapení. Ve vlaku bylo plno a někteří z nás museli stát nebo sedět na chodbě. Naštěstí cesta netrvala dlouho a v dalším vlaku už jsme seděli všichni.

Když jsme dorazili na místo, šli jsme se ubytovat a prohlédnout chatu. Poté jsme se vydali na putování. Nejdříve do muzea hudebních nástrojů z celého světa s netradičními doplňky. Po pravdě nás ale příliš nebavilo – paní průvodkyně se nám nevěnovala a povídání pustila z nahrávky. Další pěší cesta nás zavedla na nedalekou bobovou dráhu v Petříkově. Paní učitelka pak každému zaplatila pět jízd a kdo chtěl, mohl si dokoupit další.  Ježdění bylo zábavné a věřím, že si ho každý užil svým způsobem.  Kousek od bobové dráhy se ještě nacházely minikáry, které jsme samozřejmě také navštívili. Zde nám paní učitelka zaplatila každému dvě jízdy. A opět jsme si mohli dokoupit další. Kdo nezvládl řízení, naštěstí skončil na travnaté louce.

Na chatě bylo super, po večeři jsme si chvíli odpočinuli a pak hurá do bazénu a na hřiště. Večer si někteří opekli špekáčky a venku jsme hráli mnoho her. Na druhý den po snídani jsme si zabalili věci, uklidili pokoje a vydali se na krátkou vycházku k větrným elektrárnám. Po výborném obědě – znovu na chatě – už byla před námi jen cesta domů, kterou jsme zvládli skvěle. Hráli jsme hry a povídali si. Výlet se nám vydařil a doufám, že ty příští budou stejně tak super.

Foto T. Kurečková, L. Grček, text E. Trautenbergerová, T. Kurečková

Back To Top