Co jsou to druhohory? To zatím nevíme a mnoho dalších pojmů je pro nás neznámou, ale už teď jsme nějaké základní informace získali… Spinosaurus, Tyrannosaurus, Brachiosaurus, Diplodocus, Stegosaurus, Iguanodon a mnoho dalších pravěkých zvířat na nás čekalo v Dinoparku, kam jsme se vydali na školní výlet. Cestou tam jsme si udělali svačinkovou zastávku v Hrabyni, prohlédli si Slezské zemské muzeum – Památník II. světové války a  seznámili se s vojenskou technikou tehdejší doby.

V Dinoparku jsme prošli stezkou hbitých Deinonychů – což bylo opravdu jen pro ty nejhbitější. A musíme se pochválit, zvládli to všichni. Pro odvážné návštěvníky byl připraven speciální silniční vlak DinoExpres, který projížděl místy, kam se běžný návštěvník nedostane. Zařadili jsme se tedy i mezi ty odvážné. Malinko jsme sice znejistěli, když byla vyhlášena evakuace parku z důvodu útěku jednoho z těchto tvorů, ale za okamžik jsme se uklidnili, neboť uprchlík byl zadržen a opět se mohlo pokračovat v prohlídce.

Pro všechny z nás bylo velkým zážitkem 3D kino. Někteří jsme byli raději poblíž paní učitelky, ale i ta sebou občas trhla, jak živé se vysílání zdálo… Na dětském hřišti jsme vydali zbytky své energie, u stánku s občerstvením jsme se ji snažili doplnit, v Dino eshopu utratili korunky za suvenýry a velmi spokojeni jsme se vraceli domů.

Foto a text Erika Kynická

Back To Top