Třída 2. A se vydala za poznáním do oblasti Dolních Vítkovic v Ostravě. Cesta vlakem utekla a na děti čekal vzdělávací program Barvy, světlo, stín. Hravou formou poznávaly zákonitosti světla, dozvěděly se, jakým způsobem se světlo šíří v různých prostředích a seznámily se se zdroji světla.

Pojmy záření, viditelné světlo, UV záření nebo infračervené záření byly pro mnohé děti zcela nové. Praktickým cvičením si některé světelné experimenty samy vyzkoušely, což se jim velmi líbilo.

Poté děti navštívily Malý svět techniky U6, který je členěn do tematických expozic inspirovaných názvy knih Julese Verna. Nejvíce je zaujala ponorka Nautilus kapitána Nema, kde byl i periskop. Dále měly k dispozici mototrenažer Honda nebo autotrenažer Škoda Fabia. To se líbilo nejen chlapcům, ale také děvčatům. Děti získaly řadu nových a zajímavých informací a prakticky si toho mnoho vyzkoušely. Z vyhlídkové plošiny si pak dopřály pohled na celou výstavu z ptačí perspektivy.

Velkou odměnou a pomyslnou třešničkou na dortu pak bylo nakupování a občerstvování v OC Forum Nová Karolina. Počasí bylo až extrémně teplé, ale ani to na spokojenosti neubralo. Všechny děti měly stále energie na rozdávání a výlet si moc užily.

Foto a text Erika Kynická

Back To Top