Rožnovská ZŠ Pod Skalkou se stala od pátku 24. října do pondělí 27. října 2008 místem tréninkového soustředění žáků a juniorů v kvalifikovaném psaní na klávesnici PC, kteří se připravují na mistrovství světa v Pekingu.

Milan v reportáži Tv Beskyd ...

 

Sjeli jsme se ze všech koutů republiky, například z Kolína, Rožnova, Karviné, Hustopečí a z Města Albrechtic – Milan Musil ze 7. A a naše bývalá žákyně Markéta Labajová.

 

Pan Jaroslav Zaviačič startuje soutěž ...

Po čtyři dny probíhal tvrdý trénink v disciplínách, které se objeví i na dalším mistrovství světa v roce 2009 – 30minutový opis s penalizací 100 úhozů za chybu, korektura textu a diktát. Nejvíc se nám líbil kolektivní trénink zaměřený na všechny potřebné dovednosti – přesnost, techniku psaní a samozřejmě i rychlost.

Soutěží se ...

Zajímavým zpestřením byla přednáška pana Josefa Vráblíka – policisty z Frýdku-Místku, který nám ukázal výstroj těžkooděnce, popsal svou náplň práce a zodpověděl všechny dotazy týkající se práce policie.

Milan v akci ...

 

Se svými výkony jsme byli velice spokojeni, ale zjistili jsme, že máme také rezervy. Na závěr soustředění jsme si společně zašli do malé cukrárny na rožnovském náměstí, kde jsme také shrnuli své postřehy a zážitky. Výsledky soustředění si můžete prohlédnout na webových stránkách www.zav.cz a rozhovor s Milanem Musilem na www.tvbeskyd.cz.

 

Foto a video se svolením Tv Beskyd, text Markéta Labajová, Taťána Kurečková

Back To Top