Pro celou Českou republiku nastal výjimečný okamžik. S letošním rokem přišla volba nového prezidenta. Jaké je to volit nebo dokonce být zvolen jsme si společně vyzkoušeli v družině. Připomněli jsme si státní symboly, které už moc dobře známe z vyučování, a tak jsme si je vybarvili a vyzdobili s nimi družinu. Všichni znali dění kolem prezidentských voleb už i z domu a moc dobře věděli, že se do druhého kola prezidentských voleb dostali Petr Pavel a Andrej Babiš.

Naše volby jsme ale pojali po svém. Taky jsme chtěli zjistit, kdo z nás všech se stane hlavou družiny. Proto jsme se rozhodli, že budou hlasovat její obyvatelé. Čtvrtý lednový týden se družinou rozlehla státní hymna. Zahájili jsme prezidentské volby. Hlavní otázkou našeho reportéra Romana tedy byla: „Jaký by měl pan prezident být?“, a také jak by se měl chovat. Všichni se pak shodli na tom, že by měl být hodný, spravedlivý a splnit, co dodrží.

Na konci týdne jsme měli konečně jasno. Véna a Ríša postoupili do druhého kola. Avšak vyhrát mohl jen jeden. Do velkého finále jsme také jako překvapení dostali dobroty na občerstvení od paní Markové, za to moc děkujeme! Oba finalisté přáli vítězství tomu druhému, ale nakonec, po dalším hlasování, zvítězil Véna. Další týden nám bude, jak řekl, plnit sliby, co slíbil. Už se těšíme nejen na vycházku k labutím…

Text a foto Jitka Bartoníčková

Back To Top