Závěr patří mistrům. Takto by se dalo shrnout závěrečné vystoupení u příležitosti ukončení kurzu předtaneční výchovy 9. tříd. Všichni předvedli úžasné výkony a vydali ze sebe to nejlepší. Na některých byla zjevná nervozita, jiní to naopak zvládli se stoickým klidem. Všem 35 mladým gentlemanům a dámám to nesmírně slušelo. Však také některým maminkám ukáplo pár slziček, když pyšně sledovaly své ratolesti ladně se pohybovat po tanečním parketu.

Celý ples byl zahájen tancem zvaným mazurka, při němž si všichni přítomní mohli v klidu prohlédnout jednotlivé tanečníky. Potom už byly děti rozděleny na 2 skupiny, které se průběžně střídaly po 3 tancích. Bylo tak na všechny krásně vidět a zároveň měly dvojice dostatek prostoru na své taneční kreace. A ptáte se, jaké další tance se naši školáci zvládli za 10 lekcí naučit? Nebylo jich zrovna málo.

Samozřejmě předvedli standardní tance, a to valčík, waltz, quickstep, ale také latinsko-americké, jako cha-cha, rumba, mambo a jive, který ale pochází z USA. Nechyběla ani česká polka a pohodový blues. Mezi jednotlivými tanečními bloky si také holky a kluci zatančili ploužák se svými příbuznými a řecký tanec, který byl tak jednoduchý, že se nadšeně přidalo i osazenstvo z řad diváků. Po předvedení těchto tanců byli všichni odměněni medailí. Na závěr ještě děti secvičily společné vystoupení, které bylo jen třešničkou na dortu celého slavnostního večera. Poté si již všichni mohli oddechnout a užít si volnou zábavu. Doufám, že si z tohoto večera každý odnesl spoustu nádherných vzpomínek a zážitků.

Chtěla bych poděkovat všem tanečníkům za jejich přístup a úsměvné momenty z tanečních lekcí, na které budeme s panem učitelem Grčkem ještě dlouho vzpomínat. Rodičům jsme upřímně vděčni za podporu a spolupráci. Největší dík však patří mým kolegům a ostatním pracovníkům školy, bez jejichž pomoci by se tato akce nemohla uskutečnit. Děkuji také sponzorům, kteří dokázali, že dobří lidé ještě nevymřeli (výčet sponzorů si můžete přečíst níže). Nezbývá než doufat, že příští rok bude o taneční kurz stejně velký zájem jako letos.
Sponzoři:
Město Město Albrechtice
Obec Liptaň
Krnovská škrobárna
Janis Busios
Restaurace u Kvasničků
René Chmelař
Jana Vyležíková
Pizza přes ulici – Město Albrechtice
Hana Janešíková
Kavárna Residence
Květinářství a Vinotéka Město Albrechtice
LEWISIE Zdravotnické potřeby
Krámek s nápoji
Jolana Tumová – zlatník

Dagmar Kravcová – Barvy-laky

Video Jana Samli, foto Ludmila Grčková, text Jana Samli

Back To Top