Po celý minulý týden měly děti, které navštěvují školní družinu, plné ruce práce. Vyráběly totiž draky. Chlapci a děvčata popustili uzdu své fantazie a pod jejich rukama vznikali draci nejrozmanitějších tvarů a barev. Dokonce si o svých dráčcích vymýšleli příběhy nebo říkanky. Jak se vám líbí například ukázky dětí z 2. třídy? „Jmenuji se Bambulín, hodné děti neděsím.“ Nebo: „Přiletěl jsem taky mezi krásné draky.“

Plná škola draků …

Dětem se „papírové“ dílo vizuálně moc pěkně podařilo (můžete se přesvědčit na chodbách školy nebo v odděleních školní družiny), ale bohužel se žádný drak nevznesl do výšky. Tento nedostatek nás však nemohl odradit. Některé děti si na vycházku donesly draky z domova, pro ostatní zakoupily paní vychovatelky několik draků v obchodě.

A už lítáme …

V pátek odpoledne jsme je šli vyzkoušet. Počasí nám opravdu přálo, foukal silný vítr, takže jsme se konečně mohli vyřádit. Radost, nadšení a dobrou náladu nám nezkazilo ani pár „karambolů“, kdy se vodící lanka draků navzájem propletla a museli jsme je následně odstřihnout. Podzimní odpoledne se opravdu vydařilo.

Foto vychovatelky ŠD, text Alena Václavíková

Back To Top