Od začátku adventu se pustili kluci a holky z 2. B do výzdoby třídy. Začalo to výrobou adventního kalendáře, který jsme letos pojali v duchu severských Vánoc v podobě vánočních skřítků. Samík nám do třídy přispěl ještě vlastnoručně vyrobeným adventním věnečkem, který jsme pak pravidelně zapalovali. Vše pokračovalo návštěvou čerta, anděla a Mikuláše u nás ve třídě a potom jsme se vrhli do zdobení stromečku. Vyrobili jsme si jednoduché kapříky z oříšků a jemný papírový řetěz v červené barvě.

Ani paní učitelka nezahálela a napekla na něj perníčky, aby pěkně voněl a bylo na něm také něco k snědku. Pod takto nazdobeným stromečkem se už začaly objevovat i dárky.  Jako tečka za školním adventním obdobím byla naše výprava na zámek do Hošťálkov.

Tam na nás čekala paní Šírová, kastelánka, která nás provedla a něco málo nám řekla o jeho historii, současném stavu a plánech do budoucna. A když už jsme zámek prošli od sklepa po půdu, uvařila nám dobrý čaj a promítla pohádku Sobík Niko. Před odchodem jsme se někteří zvěčnili do knihy návštěv a zapózovali na poslední fotku. Další den nás ještě čekala vánoční besídka – ale o té až v dalším pokračování.

Foto a text Vladimíra Dudková

Back To Top