Každé pondělí se děti z 2. tříd věnují procvičování angličtiny – rozšiřují si slovní zásobu, společně nacvičují výslovnost, písničky, počítají, hrají si na obchod. V úterý se s angličtinou seznamují prvňáčci. Hravou formou se učí slovíčka, abecedu, číslice a pro zpestření si také s chutí zazpívají jednoduché písničky.

Stavíme mrakodrapy…

Téměř denně děti hrají společenské hry, které je velmi baví (sedím, myslím, miluji, koš ovoce, na Ríšu a Míšu, židličky a jejich nejoblíbenější Kuba řekl…). Při Kimově hře si bystří paměť, soutěží, kdo napíše nejvíce zvířat na dané písmeno. Pomocí karet se seznamují s českými příslovími. Nezapomínají ani na sport.

Soutěžíme…

Pravidelně každou středu hrají v tělocvičně vybíjenou, soutěží v družstvech, šplhají na tyči, skáčou přes švihadla. Každou středu a čtvrtek se učí psát všemi deseti na klávesnici PC. Jednou za rok do ŠD zavítá maňáskové divadlo ze Štramberka se známými českými pohádkami. Nesmíme ale zapomenout také na rukodělnou práci.

Kreslíme a malujeme…

Již začátkem ledna měly děti hodně práce s výrobou malých dárečků pro nastávající prvňáčky. Letos to byly postavičky ze známého televizního seriálu Šmoulové – Koumák, Taťka, Šmoula a Šmoulinka. Dalo jim to hodně práce, než vše vybarvili, vystřihli a nalepili. Ale výsledek stál zato.

Myslíme i na naše budoucí spolužáky…

S blížícími se Velikonocemi tvoří technikou zvanou quilling, což je namotávání papírových proužků na špejli a následné tvarování. Vytvářejí také velikonoční vejce, skládají z papíru kytky, drobné ozdoby na dárky, malují a tupují. Nedílnou součástí jejich činnosti jsou v případě příznivého počasí vycházky, které patří k pravidelným, častým a oblíbeným činnostem ve ŠD.

Foto a text Marie Kulichová

Back To Top