Motto:
„Můžeš procestovat celý svět, ale dokud se nestaneš poutníkem svého rodného kraje, nic jsi nepoznal, nic jsi nepochopil.“
(Heřman Menzel, Linhartovy)

Sedm panoramatických fotografií ze stezky Albrechtice – Poutní hora…

Některé děti i se svými rodiči si už určitě všimly, že se v okolí Města Albrechtic něco změnilo. V lese a na loukách se objevily přírodní lavičky, krytá posezení, opravené studánky, směrovníky atd.

Výchozí bod z Města Albrechtic na Poutní horu, kříž u koupaliště…

Kolem našeho města totiž vzniká nový turistický okruh, který má 5 základních stanovišť. Poutní hora, hradiště Burkvíz, Linhartovský zámek, rozhledna na Hraničním vrchu a Dubí vrch. Tento okruh čítá asi 25 kilometrů.

První odpočinkové posezení s výhledem na Město Albrechtice…

Jistě vás ještě není mnoho, kteří navštívili hradiště Burkvíz a viděli tamní hradní studnu i s žabkou královnou. A víte například, kdo je skřítek Slivouš? Z čeho vznikl název Poutní hora?

U starého buku…

Jaký je obvod kmene, výška a stáří mohutného buku pod kapličkou, který obejmou 4 lidé? Znáte studánku na Dubím vrchu?

U kapličky…

To vše, navíc s bonusem překrásných výhledů, se postupně dovíte při procházce po turisticko – naučné stezce Dubí vrch a právě dokončující se stezce Poutní hora, jež jsou obě součástí Městského okruhu.

Výhled z Poutní hory – v dálce Linhartovy a Krnov…

.Pro lepší orientaci se dokončují cílové a směrové ukazatele a také informační tabule s mnohými zajímavostmi z přírody i okolí našeho města. Tak vzhůru do přírody!

Výhled na Českou ves, v pozadí vrchol Pradědu…

Foto a panoramatické fotografie Karel Knapp, text Karel Handlíř st.

Back To Top