Polovina tanečních lekcí je za námi a my se můžeme pochlubit dalšími tanci, které se nás snaží manželé Handlířovi naučit.

Čtvrtou lekci jsme zahájili polkou, což je společenský tanec ve 2/4 taktu, který vznikl v Čechách. Původně se jmenoval maděra, ale podle svého polovičního rytmu získal nové jméno půlka. Tento název se později změnil na polka.

V další hodině nás čekal latinskoamerický tanec jive. Tento rytmický swingový tanec v sobě snoubí prvky rokenrolu, boogie-woogie a černošských tanců. Jive je poměrně snadný, ale opravdu rychlý, právě tempo nám dělá trochu potíže. Snažíme se také neustále vylepšovat waltz, při kterém by měla být partnerka s partnerem blízko sebe.

Pro elegantní waltz hraje velice důležitou roli držení těla. Naším zatím posledním tancem byl valčík. Nejdříve jsme se valčík učili v kruhu všichni dohromady a následně v párech.

Hodinu od hodiny se snažíme naučené kroky vylepšovat, všichni věříme, že nakonec budeme skvělými tanečníky. Na závěr každé hodiny si vždy zatancujeme „medvídka“. Moc se těšíme na další lekce a na blížící se ples.

Foto Regína Hajná, text Adéla Turková 9. A

Back To Top