Život bez počítače si už vůbec nedovedeme přestavit. Práci s ním si hodně usnadníme, když se naučíme dobře ovládat klávesnici všemi deseti prsty. To znamená, že píšeme „naslepo“ a soustředíme se pouze na to, co chceme napsat a už se nemusíme zdržovat hledáním písmenek na klávesnici.

Paní učitelka T. Kurečková vítá vzácné hosty ...

Autoři této metody psaní „programované výuky ZAV“ pan Jaroslav Zaviačič a jeho kolegyně devítinásobná mistryně světa paní Helena Matoušková dnes opět zavítali mezi naše žáky. Besedovali s nimi o výhodách psaní „naslepo“ nejen pro emailování, chatování a přípravu referátů do školy. Ovládat klávesnici se vyplatí i v nejrůznějších povoláních.

Pan Jaroslav Zaviačič odpovídá na dotazy ...

Pro některé žáky se psaní stalo doslova koníčkem a zapojují se do mnoha soutěží. Ti nejlepší z nich, a také paní Helena Matoušková, nám předvedli svoje umění, které jsme ocenili potleskem.

Milan pojede na MS do Pekingu ...

Programovaná výuka ZAV také nabízí pro osvěžení písmenkové hry, kde mohou rovněž mezi sebou žáci soutěžit. Mezi poslední novinku patří hra ZAV-houbař, kterou pan Jaroslav Zaviačič blíže vysvětlil a paní Helena názorně předvedla.

Všichni všichni s obdivem sledují výkon Milana ...

Na závěr popřál pan ředitel oběma hostům hodně zdraví a dalších úspěchů.

Foto Karel Knapp, Jaroslav Pecháček – člen novinářského kroužku ze 7. A, text Taťána Kurečková

Back To Top