Ve čtvrtek 21. února se sešli nejúspěšnější recitátoři třídních kol ve vyšším levelu školního kola, aby se utkali s ostatními žáky své kategorie. Hlavním posláním této přehlídky byla možnost něco někomu sdělit, poslechnout si sdělení druhých, nasbírat zkušenosti a popřípadě se nechat inspirovat.

Myslím si, že k tomu všemu během společně stráveného odpoledne došlo. Soutěžících bylo mnoho, ještě více obecenstva a texty byly různorodé. Menší děti volily spíše poezii, starší si už troufly na delší prózu.  Soutěžilo se po ročnících a porota to neměla vůbec snadné.

Musela vybrat z velmi srovnatelných výkonů pouze tři nejzajímavější z každého ročníku, ale poté výběr ještě zúžit na pouhých šest nejoriginálnějších a vyslat je reprezentovat naši školu do okresního kola v Krnově.

Na závěr bych chtěla říct, že v přehlídce nebylo poražených, protože to v jádru své podstaty není soutěž. Takže každý jednotlivý účastník, který přispěl svým osobitým vystoupením, vytvořil novou uměleckou hodnotu. Všem blahopřeji!

Foto Erika Kynická, text Vladimíra Dudková

Back To Top