Přemýšleli jste někdy nad tím, zda byste dokázali odvrátit nečekaný útok agresora? Doufejme, že se do takové situace nikdy nedostanete. Bohužel mohou ale nastat okolnosti, kdy obrana bude nutná, a proto je lepší být připraven. Připraveni jsou snad žáci 6. A. Ti totiž pod vedením zkušených trenérů absolvovali v Box Clubu Krnov kurz sebeobrany.

Nejprve se zahřáli krátkým během, následovala fáze protažení. Potom už se sedmnáct kluků a holek vrhlo na základní techniky sebeobrany. Pan Stanislav Ivanov a Karel Langer, trenéři boxu a sebeobrany, nejprve demonstrovali základní techniky obrany ve stoje i na zemi. Po praktické ukázce žáci ve dvojicích trénovali jednotlivé hmaty a chvaty, trenéři je opravovali a snažili se jim vštípit správné návyky. Rovněž předvedli, jak se bránit, když hrozí útok různými typy zbraní.

V poslední části tréninku žáci rovněž potrápili své svaly. Nechyběly kliky na několik způsobů. Protože oba pánové jsou mistry bojových umění, došlo i na základní boxerský postoj, kopy a údery. Všichni si vedli skvěle, a proto nezbývalo na závěr nic jiného než předání osvědčení o absolvování kurzu. Kéž by však nikdy nikdo nově nabytých znalostí a dovedností nemusel využít.

Foto a text Nela Akritidis Čtvrtníčková

Back To Top