Sportovní oblečení, tenisky, ručník a pití. Takto vyzbrojeny vyrazily dívky 7. B ve čtvrtek 3. listopadu na lekci „jumpingu“ do Městských lázní v Krnově. Tam už je čekala instruktorka Tereza, která holky s touto sportovní aktivitou seznámila. „Jumping“ je skupinové cvičení na patentovaných trampolínách. Skákáním na trampolíně posiluje člověk celé tělo. Poskoky redukují otřesy, a tak šetříme naše klouby.

Během cvičení spalujeme kalorie, posilujeme srdeční činnost, kondici a napomáháme tvarování postavy. Sedmačky však brzy zjistily, že poskakování na trampolínách není vůbec snadné. Po zahřívací části začal už některým docházet dech. To hlavní však měly dívky teprve před sebou. Následovala část zaměřená na spalování tuků a zlepšování fyzické kondice. Většina sedmaček si sáhla až na dno svých sil.

Trampolínové radovánky zpříjemnil vynikající výběr doprovodné hudby. Holky si pobrukovaly hity současné popmusic. Během cvičení rovněž pravidelně odpočívaly a doplňovaly tekutiny. Nechybělo ani posilování břišních partií a závěrečný strečink. Děvčata ze 7. B si sportovní odpoledne s paní učitelkou Nelou Čtvrtníčkovou pořádně užily. Už teď se těší na další cvičení. Brzy si totiž holky vyzkouší „K2 hiking“.

Foto a text Nela Čtvrtníčková

Back To Top