Konec školního roku není pouze spjat se školními výlety, závěrečnými písemkami a odevzdáváním učebnic. Blížící se léto klade jisté nároky i na naši fyzickou stránku. Kdo by nechtěl mít do plavek plošší bříško či pevnější zadeček. Udělat něco málo pro své tělo se rozhodli i žáci 7. B, a proto vyrazili s paní učitelkou Nelou Akritidis Čtvrtníčkovou na cvičení do Krnova.

Téměř dvě hodiny se dětem ve fitness NO LIMITS na Mikulášské ulici věnovali proškolení instruktoři. Kluci a holky se rozdělili na dvě skupiny. Chlapci započali své snažení tzv. bench pressem. Pod dohledem instruktora posilovali především svaly hrudníku. Opomenuty nezůstaly ani ruce a nohy. Těm dali hoši zabrat především na posilovacích věžích. Poslední síly chlapci vyčerpali při závěrečné průpravě thaiboxu.

Děvčata se nejprve zahřála na tzv. krankcyclu. Kranking je kardiovaskulární trénink pro horní polovinu těla. Dalo by se říci, že se jedná o spinning, při kterém se ovšem posiluje trup a břišní svalstvo. Zvyšujeme jím aerobní kapacitu a spalujeme velké množství kalorií.

Sedmačky zjistily, že kranking poskytuje velmi zábavnou formu pohybu. Vyzkoušely si chůzi po běžeckém pásu, jízdu na rotopedu i cvičení s činkami. Nechybělo ani závěrečné protažení a relaxace.

Zvláště chlapcům se pohyb ve fitness centru opravdu zalíbil. Proto se rozhodli, že během prázdnin budou posilovnu navštěvovat pravidelně.

Back To Top