Začátkem prosince jsme my, žáci 7. tříd, jeli na soutěž „Postav hotel Paradise“, kterou pořádala Střední průmyslová škola stavební Opava v rámci projektu Stage 14.

Alex a spol….

Byli jsme tři týmy. Alex a spol. (Alex Klepáček, Denisa Dragoszová, Míša Cágová, Jonáš Tkaczyk), Chevo builders (Terezie Kubaláková, Anička Veselá, Vojta Čihánek, Jiří Mlčoušek) a Stavitelé světa (Beáta Jančová, Michal Šlor, Ondra Němec a Vláďa Dlouhý). Soutěže se zúčastnilo dvacet týmů z devíti škol.

Cheva builders…

Každý tým obdržel dva sudy plné stavebních dílů. Na vlastní stavbu jsme měli hodinu a půl. Musím říct, že albrechtičáci si zpočátku nevedli špatně. Ale jak minuty postupně ubíhaly, začalo se Stavitelům světa celé dílo rozpadat. A znova a zase. Už nám zbývalo pouhých patnáct minut a bum, druhé patro hotelu týmu Chevo builders se zřítilo k zemi! Alex a spol. si vedli dobře, ale bohužel, žádný náš hotel neměl střechu. Už nám nezbyl čas.

Stavitelé světa…

Když jsme se sešli u stolu, povídali jsme si o našich výkonech s paní učitelkou Žlebčíkovou, která nás doprovázela. Chevo builders a Stavitelé světa se hádali o poslední místo. Po obědě přišlo vyhodnocení. Vážně jsme si mysleli, že budeme poslední, ale pak jsme zjistili, že s námi soutěžilo družstvo Šneci (doplazili se do cíle jako poslední). Asi nebudete věřit, jak jsme byli nadšení, že nejsme poslední! Ani 19. jsme nebyli! Na 18. místě se umístili Chevo builders, na 16. místě Alex a spol. a na 15. místě Stavitelé světa.

Hotel Paradise…

Týmy z ostatních škol byly daleko úspěšnější, jejich hotely byly opravdu krásné, jak se můžete přesvědčit na fotkách. I když to nebyl vyloženě úspěch, prohra to také nebyla. Hodně jsme se spolu nasmáli, užili si stavění i dvouhodinovou jízdu autobusem. A ještě navíc jsme na památku dostali pravítko, propisku a sešit. Tak se nenechte dvakrát prosit a příště se do nějaké soutěže v rámci projektu Stage 14 přihlaste i vy.

Foto Radka Žlebčíková, text Anička Veselá

Back To Top