Po úspěšném minulém roce v televizní soutěži Bludiště nám paní učitelka Glötzerová navrhla, jestli bychom nechtěli jet taky. Po domluvě jsme souhlasili, vybrali čtyřčlenné družstvo, a tak se 11. červen 2019 stal pro mnohé nezapomenutelným. Já bych vám jako soutěžící chtěla tento zážitek aspoň trochu přiblížit. Ráno vyrazily obě deváté třídy, paní učitelka a pan učitel Busios vlakem do Ostravy.

Na hlavním vlakovém nádraží na nás čekal domluvený autobus a jeli jsme přímo do studia. Po příjezdu jsme se my, družstvo Quattro ve složení Daniel Švec, Klára Krasová, Lenka Křištofová a Eliška Baránková, odebrali do maskérny, kde nám vysvětlili pravidla. To ovšem netrvalo dlouho a za pár minut jsme hned začali natáčet. Překvapilo nás, jak vypadají díly v televizi a jak vypadá opravdové natáčení. První jsme soutěžili proti týmu z Ostravy – Poruby. Na začátku nám nevyhovovala témata otázek, ale dohnali jsme to na lezeckých překážkách. Pan učitel jako první v dějinách  naší základní školy překonal světelné bludiště a spolužáci nám celou dobu skvěle fandili

Když byl před námi poslední úkol, tajenka, měli jsme jen o jeden bod více než soupeř. Rychle jsme rozbalovali nápovědy a tipovali odpověď. Bylo to napínavé a nakonec naše Klára uhodla tajenku. Podali jsme si ruce se soupeřem a jako výherci jsme šli k balancovníku, kde jsme vyhráli stříbro. Mezitím přijel z Liberce druhý tým a po pauze jsme začali natáčet druhý díl. Témata nám opět nevyhovovala a ani na lezeckých překážkách se nám moc nedařilo, ale nevzdávali jsme se. Jediná šance na to, abychom dohnali soupeře, byla využít riziko. To se nám o malý kousek nepovedlo a už jsme věděli, že nemůžeme vyhrát. Byli jsme trochu zklamaní, ale ani tak jsme to nevzdali.

A to se nám vyplatilo, protože finální tajenku jsme uhodli s pomocí jen dvou nápověd, což bylo poprvé v historii této soutěže. Pan učitel ještě skočil tygří skok a získal nám tak dalšího bludišťáka. Unavení, ale nadšení z celého dne jsme večer přijeli domů. I když se nám druhé kolo nepovedlo, tak jsme si to všichni moc užili, za což děkujeme paní učitelce Glötzerové. Jednotlivé díly budou možné zhlédnout v září 2019. Školní web vás bude informovat.

Foto Veronika Glötzerová, text Eliška Baránková

Back To Top