Přestože tento svátek v našich končinách nemá příliš velkou tradici, pomalu ale jistě si mezi dětmi i dospělými získává svou oblibu. Každý žáček, který se již začal učit anglicky ví, že Halloween je původně anglosaský lidový svátek, který se slaví 31. října. Tento tradiční svátek vznikl v Irsku a poté se rozšířil za hranice země. Halloween je především o zábavě a chuti se tak trochu bát. Děti ve strašidelných kostýmech obcházejí domy a koledují s typickou hláškou „Trick or treat!“ (volně přeloženo znamená „Dejte koledu, nebo uvidíte!“).

Mezi (asi nejznámější) symboly tohoto svátku patří vydlabané a vyřezávané dýně se svíčkou uvnitř, které se označují jako jack-o`-lantern. Letos jsme se i my rozhodli společně oslavit tento svátek. Vyzdobili jsme tělocvičnu v Halloweenském stylu a uspořádali přehlídku masek od 3. do 9. tříd. Byli jsme velice mile překvapeni, kolik hrůzostrašných a děsivých masek se nám v pátek 25. října sešlo.

I když to nebylo vůbec jednoduché, dělali jsme, co jsme mohli, abychom vybrali nejlepší masku z každé třídy. Všichni účastníci byli samozřejmě odměněni. Všem zúčastněným děkujeme a budeme se těšit, čím nás vyděsí příští rok!

Foto Vojtěch Zemba, text Jana Samli

Back To Top